Veel Gestelde Vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen. Als u nog steeds hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op.

Over onze schoenen

Dat is niet nodig. Onze lichte, flexibele leren zolen bevorderen natuurlijk lopen zonder de noodzaak voor demping van schokken. Het gebruik van een binnenzool kan voetspieren beperken in hun bewegingsvrijheid, wat op termijn gezondheidsklachten zoals onbalans en rugpijn kan veroorzaken.

Uw schoen wordt op maat gemaakt, en het is bij onze schoenen normaal als uw voet in het begin een beetje tegen de voorkant van de schoen zit. Het zachte kalfsleer zal zich binnen enkele dagen naar uw voet vormen.

 

Bij ons vind u geen wisselende collecties. We leggen de focus in het ontwerp op vier functionele kenmerken die essentieel zijn voor het ondersteunen van natuurlijk lopen. Ons volledige assortiment natuurlijke barefoot schoenen is het hele jaar door verkrijgbaar. Als u een specifieke kleur wenst, kunnen we voor u informeren naar de mogelijkheden. We voegen soms een nieuwe schoen toe ter verbreding van ons assortiment.

Zeker, onze zool is gemaakt van 8mm dik buffelleer, soms aangevuld met een natuurlijke rubberen onderzool. De bovenkant is vervaardigd uit zacht kalfsleer, soms katoen. De voering, indien van toepassing, bestaat uit Toscaans schapenwol. De naden zijn gestikt met volledig natuurlijk dik katoenen garen, wat zorgt voor ventilatie en zweetafvoer via zowel de zool als het kalfsleer. 
Natuurlijke materialen zijn ademend, en voorkomen statisch lading in uw lichaam. De schoenen zijn daardoor zeer duurzaam. De toegepaste materialen zijn volledig herwinbare grondstoffen en zijn volledig biologisch afbreekbaar. De schoenen worden pas gemaakt als er een gebruiker voor is, dus er zijn geen voorraden. Er zijn geen wisselende collecties, dus uw schoen kunt u dragen tot ze op zijn. Onze schoenen zijn daardoor niet belastend voor ons milieu.

ByTradition levert maatwerk schoenen waarbij de voetlengte gelijk is aan de lengte van de binnenzool. In tegenstelling tot gangbare schoenen met een vaak ronde puntvorm. Voor standaardmaten worden daarom extra centimeters toegevoegd aan de voetlengte voor elke maat. Daarom is uw standaardmaat bij ons te groot. Het is dus nodig op basis van uw voetlengte de maat te bepalen. 

Retouren

Ons retourbeleid biedt u 14 dagen de tijd om een retourzending aan te vragen via uw klantaccount na ontvangst van uw schoenen. Houd er rekening mee dat er uitzonderingen gelden, zoals voor cadeaubonnen. U kunt daarbij na het maken van een afspraak om langs te komen bij onze showroom in Amsterdam uw schoenen gratis retourneren. U krijgt dan uw volledige aankoopbedrag terug. Indien u de schoenen wilt retourneren per post, houd er dan rekening mee dat de retourzendingen naar het volgende adres moeten worden verzonden:

Oostenburgergracht 23, 1018 NA Amsterdam

De verzendkosten voor het retourneren per post zijn voor de koper. Artikelen die zonder retouraanvraag naar ons worden geretourneerd, worden niet geaccepteerd. 

 

U betaalt de kosten voor het retourneren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons beleid onderaan onze website.

Verzenden

U doet bij ons een retouraanvraag en meldt daarbij dat u een andere kleur heeft ontvangen dan dat u heeft besteld. U voegt een foto toe van de toegezonden schoenen. Na beoordeling verzenden wij voor u op onze kosten nieuwe schoenen in de bestelde kleur. Indien u een keer in de gelegenheid bent, kunt u op een later moment de verkeerd geleverde schoenen retour brengen bij onze showroom. 

Het adres van onze showroom is:

Oostenburgergracht 23

1018 NA Amsterdam

Neem meteen na ontvangst contact op via het retourdormulier en meldt daarbij dat de schoenen beschadigd waren bij ontvangst. U voegt een foto toe van de toegezonden schoenen. Na beoordeling worden nieuwe schoenen op onze kosten naar u toegestuurd. Indien u een keer in de gelegenheid bent, kunt u op een later moment de verkeerd geleverde schoenen retour brengen bij onze showroom. 

Wij verzenden onze schoenen binnen Europa. De prijzen op onze website zijn inclusief belastingen en verzendkosten van de schoenmaker in Turkije naar het opgegeven adres, zonder extra kosten. Zorg ervoor dat u bij het bestellen de juiste contactgegevens (uw telefoonnummer, e-mailadres en adres) verstrekt voor een vlotte afhandeling. De schoenen worden door de schoenmaker meestal verstuurd via DHL of UPS. 

Normaliter ontvangt u uw schoenen binnen twee weken. Na het plaatsen van uw bestelling wordt de schoen met de hand gemaakt, en doorgaans wordt deze binnen een week verzonden vanuit de schoenmaker naar uw adres. In de meeste gevallen duurt dit verzendproces niet langer dan een week. Er kunnen echter incidenteel vertragingen optreden.